Πρoσφατες δημοσιευσεις :

Καλώς ωρίσατε, Benvenuto, Welcome, Willkommen, Welkom Bienvenue, Bienvenido, Bem vindo, Добро, Hoşgeldiniz

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στο προσκύνημα του Χριστού

πηγή : www.romfea.gr και www.amen.gr
http://www.romfea.gr/epikairotita/23132-2014-03-23-07-09-05
http://www.amen.gr/article17311

 

Με μεγαλοπρέπεια και αγιορείτικη κατάνυξη εορτάστηκε σήμερα στο Ιερό Προσκύνημα του Χριστού στα Σπάτα, η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, ο Nαός ήταν κατάμεστος από πλήθους πιστών, οι οποίοι από νωρίς το πρωί συνέρευσαν στο ιερό προσκύνημα για να προσκυνήσουν τον πανσεβάσμιο Σταυρό και να λάβουν δύναμη και ευλογία, για τη συνέχεια της πορείας της Μ. Τεσσαρακοστής.
Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, συμπαραστατούμενος από τον προσκεκλημένο Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ. Γέροντα Εφραίμ, τον Πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως Μεσογαίας & Λαυρεωτικής Πανοσ. Αρχιμ. Ιερόθεο Καλογερόπουλο και πλειάδα κληρικών της Μητροπόλεως Μεσογαίας.
Πριν την Θεια Λειτούργια τελέστηκε η ύψωσις του Τιμίου Σταυρού.
To αναλόγιο κοσμούσε Χορός Βατοπαιδινών πατέρων που λάμπρυνε με τις αγιορείτικες ψαλμωδίες του την Θεία Λειτουργία.
O Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος ανέφερε μεταξύ άλλων "Πίσω από τους σταυρούς της ζωής, θα βρείτε το Φως της Αναστάσεως", υπογράμμισε επίσης ότι πρέπει "όλοι να προσκυνήσουμε τον Σταυρό και να ζητήσουμε φωτισμό για να αλλάξει ο λογισμός μας, και να γυρίσει προς την κατεύθυνση της αληθείας. Πολλές φορές λέμε «Σταυρέ του Χριστού σώσον ημάς τη δυνάμει Σου», από τον Σταυρό παίρνουμε φωτισμό και δύναμη για να αντέξουμε τον αγώνα της ζωής. Επάνω στο Σταυρό του Χριστού προβάλλει ο καθένας μας, τον δικό του σταυρό, για τους οποίους δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι, αλλά παραχωρούνται κατ' οικονομίαν Θεού. Μπορεί να είναι μια αρρώστια, μια αδικία εις βάρος μας, ή μια συκοφαντία. Οι σταυροί είναι σωτηρία μας. Ο Σταυρός είναι η ελπίδα μας για να πάρουμε δύναμη να πορευθούμε στη ζωή. Και σήμερα ήρθαμε εδώ να προσκυνήσουμε τον Σταυρό. Αλλά δεν αρκεί μόνο προσκύνηση δια των χειλέων μας πάνω στο ξύλο του σταυρού, αλλά το ακούμπημα της καρδιάς μας πάνω στην αλήθεια του Σταυρού. Και αυτό επιτυγχάνεται με έντονο πόθο, με φόβω Θεού, με βαθιά πίστη και εσωτερική χαρά".
Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον προσκεκλημένο Γέροντα Εφραίμ, Ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου, για την παρουσία του αλλά και την γνήσια και αληθινή ατμόσφαιρα του Αγίου Όρους που μετέφερε εδώ, όχι με μόνο με την φυσική του παρουσία αλλά με την αγιορείτικη στάση του και ευχήθηκε  "ο Θεός να του δίνει δύναμη και υγεία για συνεχίσει το μεγάλο και σπουδαίο έργο του".