Πρoσφατες δημοσιευσεις :

Καλώς ωρίσατε, Benvenuto, Welcome, Willkommen, Welkom Bienvenue, Bienvenido, Bem vindo, Добро, Hoşgeldiniz

Βιβλία - αφιερώματα

1ο Βιβλίο
Το πρώτο βιβλίο που γράφηκε το 1936 και επανεκδόθηκε το 1939, με έγκριση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Χρυσάνθου. Καταγράφει την ιστορία του Ιερού Προσκυνήματος, διαθέτει φωτογραφικό υλικό της εποχής και παραθέτει εμπειρικές μαρτυρίες δεκάδων ανθρώπων για την θαυμαστή παρουσία του Κυρίου, την ανέγερση και τη λειτουργία του πρώτου Ιερού Ναού.


2ο Βιβλίο  
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΟΜΙΛΕΙ Συγγραφικό έργο του Θεολόγου Λάμπρου Ζαχαρή, έτους 1966. Παραθέτει εμπειρικές μαρτυρίες δεκάδων ανθρώπων για την θαυμαστή παρουσία του Κυρίου.



3ο Βιβλίο


Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΑ ΣΠΑΤΑ Συγγραφικό έργο του Θεολόγου Μανώλη Μελινού, Διευθυντού της Βιβλιοθήκης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Καταγράφει την ιστορία του Ιερού Προσκυνήματος, διαθέτει πλούσιο φωτογραφικό υλικό και παραθέτει εμπειρικές μαρτυρίες δεκάδων ανθρώπων για την θαυμαστή παρουσία του Κυρίου, την ανέγερση και τη λειτουργία του Ιερού Προσκυνήματος. 


4ο Βιβλίο
     ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΑ ΣΠΑΤΑ, συγγραφικό έργο του αειμνήστου Αρχιμανδρίτου Νικηφόρου Πασσά, ο οποίος διετέλεσε Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Καταγράφει εν συντομία την εκκλησιαστική ιστορία της πόλεως των Σπάτων, από την οποία ο ίδιος κατήγετο, καθώς και την ιστορία του Ιερού Προσκυνήματος, την ανέγερση και την λειτουργία του, ενώ διαθέτει πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

 
         Τα ανωτέρω βιβλία διατίθενται στο Εκθετήριο ωφελίμου βιβλίου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, το οποίο στεγάζεται στο Ιερό Προσκύνημά μας. (τηλέφωνο 210.66.35.175).