Πρoσφατες δημοσιευσεις :

Καλώς ωρίσατε, Benvenuto, Welcome, Willkommen, Welkom Bienvenue, Bienvenido, Bem vindo, Добро, Hoşgeldiniz

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως

Με μεγάλη συμμετοχή πιστών εορτάστηκε και φέτος η εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως στο Ιερό Προσκύνημά μας. 
Το πρωϊ τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία η τελετή της Σταυροπροσκυνήσεως, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία με ιερατικό συλλείτουργο στο οποίο προεξήρχε ο πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και προϊστάμενος του Προσκυνήματος π. Ιερόθεος Καλογερόπουλος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Ναό κατέκλυσαν προσκυνητές που κατέφθασαν με πολλά πούλμαν από διάφορες περιοχές της Ελλάδος.
Στο κήρυγμά του ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος αναφέρθηκε λακωνικά στη βαθύτερη θεολογική διάσταση και σημασία του Τιμίου Σταυρού στη ζωή της Εκκλησίας και των Χριστιανών. Είπε χαρακτηριστικά πως "ο Σταυρός του Κυρίου δεν ειναι απλώς ενα σύμβολο της Εκκλησίας, αλλά η ίδια η φύση της αποστολής Της στο σύγχρονο κόσμο. Η δε ύψωσή Του δηλώνει την προβολή του τρόπου απεμπλοκής των πιστών απο την ανθρώπινη κρίση στη ζωή. Ο Σταυρός του Κυρίου είναι η απάντηση του θεού στην οδύνη του ανθρώπου. Είναι ο τρόπος της πρόνοιας του Θεού για την αποκατάσταση του αμαρτάνοντος πλασματός Του. Είναι τέλος το εργαστήριο της διάσωσης και της σωτηρίας της ανθρωπίνης υπάρξεως, η οποία δια του Σταυρού γνωρίζει τη χαρά και την ανάστασή της".