Πρoσφατες δημοσιευσεις :

Καλώς ωρίσατε, Benvenuto, Welcome, Willkommen, Welkom Bienvenue, Bienvenido, Bem vindo, Добро, Hoşgeldiniz

  Στον πολυχώρο του Ιερού Προσκυνήματος σήμερα λειτουργούν :

  1.  Ο Ιερός Ναός με τα Ιερά μυστήρια και τις ακολουθίες του.  
  2. Το Βαπτιστήριο των Ενηλίκων, στο οποίο πολύ συχνά αλλόθρησκοι και αλλόδοξοι από όλες τις περιοχές προσέρχονται στην Ορθοδοξία.
  3. Το βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.
  4. Αίθουσα διαλέξεων, Συνεδρίων και άλλων χρήσεων.
  5. Αίθουσα διδασκαλίας Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής.
  6. Η κεντρική μεγάλη αποθήκη του ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΓΑΠΗΣ της Τοπικής Εκκλησίας με είδη ρουχισμοῦ, υποδημάτων και τροφίμων  για την αντιμετώπιση της φτώχειας.
  7. Το Γηροκομείο «Η Ανάστασις» που λειτουργεί υπό την ευθύνη της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, όπου διαμένουν 42 ηλικιωμένοι και εργάζονται 18 υπάλληλοι.
  8. Η μοναδική στην Ελλάδα εκκλησιαστική Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας ΓΑΛΙΛΑΙΑ, όπου υποστηρίζονται δωρεάν ασθενείς με καρκίνο σε τελικό στάδιο και στηρίζονται ηθικά από ειδικούς συνεργάτες τα μέλη της οικογένειάς τους, και η οποία δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία, ευθύνη  και φροντίδα του Σεβασμιωτάτου  Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου. 
  9. Το πρώτο και παλαιό Επισκοπείο, όπου διαμένει ο παραιτηθείς (31-3-2004), πρώτος Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Αγαθόνικος.
  10. Το εκκλησιαστικό μουσείο της Τοπικής Εκκλησίας, όπου φυλάσσονται περίπυστες ιερές εικόνες, ιερά σκεύη, ιερά άμφια κ.ά.